Gezonde voedingsweetjes
Voeding zoals de natuur het voor ons bedoeld heeft, in de juiste hoeveelheden en samenstellingen.
Voeding is de basis als bron van brandstoffen, bouwstoffen en hulpstoffen
Pas de voeding en leefomstandigheden aan de behoeften van je lichaam
Bewust worden van wat je eet is belangrijk
De noodzakelijke voedingstoffen zijn eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen
Eet zo veel mogelijk biologische geteelde groenten en fruit
Noten bevatten een goede vetzuurverhouding
Gebruik verse kruiden en leer deze toe te passen naar behoefte van het lichaam
Gebruik ongeraffineerd zout rijk aan mineralen, zoals Himalaya zout en Keltisch zeezout
Vermijd chemische zoetstoffen en geraffineerde suikers, liever Stevia als zoetstof en kokosbloesemsuiker, honing en ahornsiroop als natuurlijke suiker, deze bevatten nog mineralen en vitaminen
Vermijd voeding met een hoge glycemische index zoals glucose, cornflakes, wit brood, witte pasta, frisdranken enz. Hoe hoger de glycemische lading, hoe hoe hoger de schommeling van de bloedsuikerspiegel
Maak je bewust van de verborgen suikers van de voedingsindustrie
Kies voor pure chocolade en vermijd witte of melkchocolade
Neem dagelijks (2 eetlepels) gezonde vetten zoals lijnzaadolie, vis, avocado’s en koudgeperste, ongefilterde olijfolie (niet verhitten)
Gebruik goede vet om te bakken zoals ghee, milde olijfolie of kokosolie
Drink elke dag voldoende (bron)water
Vermijd cafeïne voor het slapen gaan
Eet gefermenteerd voedsel zoals bijvoorbeeld kefir, kombucha, natto, kimchi, tempeh, en miso